Обмін думками: "Хто хлібом кидає, того щастя покидає"

 12 квітня

Тема: "Хто хлібом кидає, того щастя покидає"



Любі діти, сьогодні ми поведемо мову про те, без чого не можна уявити ні степової далі, ні світанку, ні рідного дому, ні самого життя. Про що піде наша розмова, ви дізнаєтесь, відгадавши загадку.

Діти, здогадались що це?
Звичайно це хліб. Хліб усьому голова. Мабуть, раніше ці слова ви вже чули багато разів, і вони стали звичними. Але до хліба не можна ставитись по звичайному. Це святиня людська. І скільки не проходить років і тисячоліть, а він залишається святим і величним завжди.
В народі кажуть: важка праця хліборобська, але люди раділи за свою працю. Давно так склалося в Українi, що хлiб у хатi — це достаток, добробут, упевненiсть у завтрашньому дні. Сьогодні ми пройдемо той шлях, яким проходить хліб з поля до столу. З чого починається хліб? Ми з вами з'ясуємо перейшовши нище за посиланням.


Шлях хліба: https://drive.google.com/file/d/1T86VMGC1G1v_DBK4j4ORe63EygsfI3HH/view?usp=sharing


Іноді, на жаль, буває так, що хліб, в який вкладено працю багатьох людей, залишається, черствіє, пліснявіє, його викидають на смітник.
У жодному разі не кидайте хліб під ноги, у сміття, навіть якщо він не придатний для вживання. Є багато тварин – собак, птахів, які зможуть його з’їсти.
Діти, ми з вами вже знаємо, що хліб дуже святий і приносить щастя, але дівчинка Інга цього не знала та зневажливо ставилась до хліба, давайте з вами поглянемо, що ж трапилось з дівчинкою.

Популярні дописи з цього блогу

Школа Ввічливості: "Краще переконувати словами ніж кулаками"

Тема: "Поспішиш - упадеш, останнім прийдеш"